Wexford house nears completion

This project is for a new house on a spectacular site by the sea in Wexford.

This site is located on a headland, contains a Norman wall and in a protected scenic amenity area. The challenge was to deal with the conflicting objectives of getting planning permission while designing a home that made the most of the site and views. The form of the house is a response to the local environment, its orientation, the adjacent Norman wall, and its prominence in this area of natural beauty. The form sets up a public entrance courtyard on its north side and a private southerly facing garden on its south side. It is low to avoid the prevailing wind.

It has deliberately placed windows and a super insulated frame for energy efficiency. It is finished in a local stone.

Add New Comment